Monica Andreea Cuhartz

Balerină

Monica Andreea CUHARTZ a fost elevă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” și este absolventă a Facultății de Științe și Arte “Gheorghe Cristea” din București, cu diplomă de licență în Regie – Coregrafie.

Și-a început cariera de artist în anul 2010, ca balerină a experimentatului Zirkus “Stey”, într-un turneu pe întreg teritoriul Elveției. A urmat un turneu de amploare în sofisticatul “Hollywood Safari Park”din  Germania.

După numai doi ani, Monica a devenit profesoară de balet, dans modern și instructor de zumba la Școala  de dans “Tanz&more” din Austria.

În anul 2018, a colaborat, în calitate de profesor de dans clasic, modern și contemporan, cu “Ballet Theater Ireland” șub coordonarea renumitei coregrafe Mary Gibșon.

Pe scena TMA, Monica interpretează o multitudine de roluri în spectacole precum baletele “La Piață”, adaptare după Mihail Jora și „Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, musicalurile „Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești și “Înșir’te Mărgărite”,  adaptare după Victor Eftimiu ori “Povestea Florii-Soarelui”,  spectacol bazat pe muzică folclorică românească autentică.

Împreună cu Ansamblul de Balet al TMA, a obținut numeroase distincții în urma participării la importante concursuri și festivaluri internaționale. Printre ele  Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online,  SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online, Trofeul acordat de Ryan Foundation la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Monica este pasionată de fotografie, ca metodă de relaxare și de dezvoltare a imaginației, dar și de poezie, sursă veșnica de inspirație și frumos. Îi place să călătoreasca și vede în acest hobby o provocare ce o scoate din zona de confort, dar îi dezvoltă personalitatea prin cunoașterea altor culturi și obiceiuri.

Socials
Sari la conținut